Noc s Andersenem

06.04.2018 08:22

Spali jsme ve škole! Už zase! :)

I letos jsme se zapojili do mezinárodní akce, která se snaží podpořit  zájem u dětí o četbu. V letošním roce jsme strávili den, odpoledne a noc s Pejskem a Kočičkou!

Už ráno jsme s touto krásnou knížkou pracovali v hodině českého jazyka. Každý z nás si vylosoval jednu pohádku, kterou jsme si pečlivě přečetli a podtrhávali si ty nejdůležitější věci. Poté jsme si ve skupinkách jednotlivé pohádky převyprávěli, aby všichni znali všechny tři.

Odpoledne jsme na dopolední přípravu navázali soutěživým duchem! Rozdělili jsme se do týmů, týmy jsme si pojmenovali a tak se z třídy 2.A najednou stali : Mazlíčci, Žirafky, Ňufíci + Davča a Lordi.

Týmy musely skládat obrázek a následně uhádnout, ze které pohádky ilustrace pochází. A pak začalo opravdu přituhovat!

Hráli jsme hru - RISKUJ! Kde mohli žáci získávat ,ale taky ztrácet žetonky - body.

Poslední možnost vyšphlat se na nejvyšší soutěžní příčky byla při tvorbě dortu. Pejsek a Kočička možná společně vytvořili ten nejméně dobrý dort na světě, ale my jsme chtěli vytvořit ten nejkrásnější!

Každý při hodnocení mohl ostatní obdarovat třemi body, sebe však ne.

Všechny týmy dostaly sladké odměny, i když první místo patřilo Mazlíčkům, druhé Žirafkám a na třetím se spolu mačkali Ňufíci + Davča a Lordi!

Po vyhodnocení jsme si ještě šli zacvičit do tělocvičny, pak nás čekala večeře - co večeře - to byla hostina :) , zoubky, film a .... STEZKA ODVAHY! :)

Plní zážitků jsme večer usnuli a zdárně se probudili až ráno.

 

Milí druháčci, děkujeme za pěkně strávený čas, byli jste skvělí!

Paní učitelka Veronika a paní asistentka Radka.

více fotografií pl4.rajce.idnes.cz/NOC_S_ANDERSENEM_V_2.A/