BESEDA S PANÍ SPISOVATELKOU Z. POSPÍŠILOVOU

25.04.2017 12:32

BESEDA S PANÍ SPISOVATELKOU ZUZANOU POSPÍŠILOVOU

... ze školní knihovny se ozýval hlasitý smích, smích, smích, veselé slovní hříčky a příběhy…

Na dnešní den jsme se pečlivě připravili.  Podívali jsme se, jaké knihy paní spisovatelka napsala, našli jsme je ve školní knihovně a četli si z nich ukázky. Příběhy i názvy knih se nám už ve třídě moc líbily, ale že bude naše společné setkání tak VESELÉ A MILÉ, to nečekal nikdo z nás!

Paní spisovatelka mluvila a četla tak poutavě, že jsme se úplně ponořili do jejího vyprávění, odpovídali jsme na otázky, luštili jsme slovní šifry a v průběhu besedy jsme si spontánně sedli ještě blíž k ní, aby nám nic neuniklo. Nejvíce jsme si užívali pohádku o králi, který šišlal a zadával princi takové úkoly, že nás bolela bříška od smíchu. No, vy byste se nesmáli, kdyby  princ místo otrhané lísky otrhal od všech chloupků lišku? Nebo kdyby místo ryby na talíře mu ležela holčička Líba?  

A aby toho nebylo málo, stala se z nás ozvěna, díky čemuž jsme málem vyměnili slad-kosti, za jen ozývající se kosti, kosti, kosti.

 

Děkujeme městské knihovně Hranice za zprostředkování této besedy, která proběhla jako příprava na budoucí pasování prvňáčků na čtenáře.

více fotografií ve fotogalerii třídy pl4.rajce.idnes.cz/Beseda_s_pani_spisovatelkou_Z.Pospisolovou/